Massages 

Zwangerschap is een periode met veel veranderingen in het lichaam. 
Gedachten en gevoelens van jou als moeder hebben invloed op de gezondheid van je kindje. Als je als moeder vredig en ontspannen bent, werkt dit door naar je ongeboren kindje. Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. Zo kan er bijvoorbeeld onzekerheid, spanningen en angst zijn voor de bevalling of zit je als aanstaande moeder gewoon niet lekker in je vel. 
Een massage maakt de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden. 
Zwangerschapsmassage heeft onder meer positieve effecten op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel  jezelf als moeder en je kindje. 

Zwangerschapsmassages

Zwangerschap 
Zilver

 € 220,- /135 min.*

• voetenbad

• lichaamsmassage 

• verwarmende thee


Zwangerschap
Goud

 € 265,- /165 min.*

• voetenbad

• lichaamsmassage

• verwarmende thee en lekkernij 


Moxatherapie bij stuitligging

 € 75,- / 75 min.*
• voorgesprek
• oefeningen om de baby te stimuleren te draaien

• voetmassage en Moxa
Moxa wordt ingezet tussen 32-37 weken.


Zwangerschapscursus en bevalcursus

Bij Mama Amor kan je een zwangerschapscursus volgen in groepsverband (max 8 pers.) op locatie. De cursus is opgebouwd uit onderdelen vanuit de hypnobirthing, yoga, mindfulness en je krijgt theorie over verschillende onderwerpen die voorkomen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.
De volgende onderwerpen zullen tijdens de cursus aan bod komen:
- Verandering van je lichaam tijdens de zwangerschap en na de bevalling
- Baarmoeder, placenta en navelstreng
- De bevalling in fasen (soorten weeën, persen en geboorte)

- Omgaan met angst en pijn
- Leren ontspannen (overgeven en loslaten)
- Verbinden met je kindje en met jezelf
- Kraamperiode
- Ondersteuning van de partner 

Verder wordt ook het volgende besproken:
- Wat je kunt doen als het niet loopt zoals in je geboorteplan
- Stilstaan bij vragen die er zijn rondom zwangerschap, geboorte en kraamperiode

Een zwangerschapscursus volgen bij Mama Amor is ervaringsgericht leren. Er wordt vooral stilgestaan bij hoe je in verbinding kan blijven met jezelf door echt te voelen hoe je lichaam werkt en wat bij jou past, zodat je van daaruit kan handelen. 

De meeste dames starten rond de 20-24 weken zwangerschap en volgen de lessen tot ongeveer 38-39 weken zwangerschap. Voor de optimaalste voorbereiding volg je samen met je geboortepartner tussen week 30-36 eenmalig een bevallingsworkshop. 
In overleg wordt er samen met jou gekeken bij welke bevallingsworkshop je kunt aansluiten. Een bevallingsworkshop is apart te boeken, wordt op een zondag gegeven en duurt 2 uur.

De zwangerschapscursus en bevallingsworkshop wordt op locatie in Vlissingen en op locatie in Roosendaal gehouden. Je kunt elke week instromen om een les te volgen als er nog plek is. De lessen zijn hier op aangepast. Het is een reeks van 8 lessen die steeds weer terugkeert. Je kunt zelf bepalen hoeveel lessen je volgt. Ik raad je wel aan minimaal 4 lessen  te volgen om zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling en de periode daarna. De lessen zijn  € 25,- per les.


Vlissingen:
Elke maandag van 19:30-21:00
Roosendaal:
Elke donderdag van 19:30-21:00

Bevallingsworkshop is altijd op een zondag van 10:00 tot 12:00.
Bespreek met Ziagnée de mogelijkheden hierin.

Eendaagse bevalcursus
Een eendaagse bevalcursus (in groepsverband) is gericht op de bevalling en de periode na de bevalling. Je kunt samen met je geboortepartner komen. Het is een praktische en informatieve cursus van 4 uur waarin je leert wat er met je lichaam gebeurt tijdens de bevalling, hoe je pijn iets kan verlichten door praktische oefeningen en wat je kunt doen om je kindje te helpen dalen. Je leert hoe je af kunt stemmen wat je nodig hebt in je zwangerschap en tijdens de bevalling en hoe je een wensenplan kunt opstellen. Er is ruimte om stil te staan bij de vragen die er zijn gericht op de bevalling of kraamperiode.

Bijeenkomst van 4 uur (incl pauze)/ € 115,- 

Data eendaagse bevalcursus:

Zondag 24 maart 12:30-16:30
Zondag 21 april 12:30-16:30
Zondag 26 mei 12:30-16:30
Zondag 23 juni 12:30-16:30
Vlissingen of Roosendaal

Zwangerschapscoaching

Soms is het lastig om echt te genieten van je zwangerschap. De voortdurende inspanning die je levert, kan het moeilijk maken weer te kunnen ontspannen. 
Daarnaast maak je in fysiek en emotioneel opzicht een enorme verandering door tijdens je zwangerschap. Dit kan voor onzekerheden en twijfels zorgen. Ook kan het zijn dat een ingrijpende ervaring uit het verleden of een eerdere bevalling die niet liep zoals gehoopt, je zo bezighoudt, dat je bijna niet van je huidige zwangerschap kunt genieten.
De meeste vrouwen worden in hun leven maar één of een paar keer zwanger en het is tegelijkertijd wel één van de meest bijzondere en ingrijpende momenten in je leven. 

Onzekerheden kunnen soms de overhand krijgen waardoor je spanningen, stress en andere vervelende emoties kan ervaren. Wanneer je langdurig stress ervaart kan dit bijvoorbeeld negatieve gevolgen hebben voor de groei en ontwikkeling van je kind.
Het is goed om hulp te zoeken bij veel spanning en stress. Deel ze in ieder geval met je zorgverlener, verloskundige en omgeving; vaak kan dit al flink opluchten en zorgen voor meer begrip. Samen met anderen kun je zoeken naar wat voor jou de beste route is om met deze spanningen en zorgen om te gaan. Misschien vind je het prettig om hierbij professionele hulp te hebben, dan is zwangerschapscoaching iets voor jou en kan ik wat voor jou betekenen. 


Tarieven

Intakegesprek van 30 minuten is kosteloos.

Individueel: 2 x 1 uur voor  €150,-*
Duo: 2 x 1,5 uur voor  €200,- *

Coaching kan digitaal of bij jou thuis. 
Het is mogelijk om in uren uit te breiden met  €60,- per extra uur.  

*Reis- en parkeerkosten zijn niet in de prijs meegerekend.