Zwangerschapscoaching

Soms is het lastig om echt te genieten van je zwangerschap. De voortdurende inspanning die je levert, kan het moeilijk maken weer te kunnen ontspannen. 
Daarnaast maak je in fysiek en emotioneel opzicht een enorme verandering door tijdens je zwangerschap. Dit kan voor onzekerheden en twijfels zorgen. Ook kan het zijn dat een ingrijpende ervaring uit het verleden of een eerdere bevalling die niet liep zoals gehoopt, je zo bezighoudt, dat je bijna niet van je huidige zwangerschap kunt genieten.
De meeste vrouwen worden in hun leven maar één of een paar keer zwanger en het is tegelijkertijd wel één van de meest bijzondere en ingrijpende momenten in je leven. 

Onzekerheden kunnen soms de overhand krijgen waardoor je spanningen, stress en andere vervelende emoties kan ervaren. Wanneer je langdurig stress ervaart kan dit bijvoorbeeld negatieve gevolgen hebben voor de groei en ontwikkeling van je kind.
Het is goed om hulp te zoeken bij veel spanning en stress. Deel ze in ieder geval met je zorgverlener, verloskundige en omgeving; vaak kan dit al flink opluchten en zorgen voor meer begrip. Samen met anderen kun je zoeken naar wat voor jou de beste route is om met deze spanningen en zorgen om te gaan. Misschien vind je het prettig om hierbij professionele hulp te hebben, dan is zwangerschapscoaching iets voor jou en kan ik wat voor jou betekenen. 

Tarieven

Intakegesprek van 30 minuten is kosteloos.

Individueel: 2 x 1 uur voor  €150,-*
Duo: 2 x 1,5 uur voor  €200,- *

Coaching kan digitaal of bij jou thuis. 
Het is mogelijk om in uren uit te breiden met  €60,- per extra uur.  

*Reis- en parkeerkosten zijn niet in de prijs meegerekend. 

Zwangerschapscursus en bevalcursus 

Bij Mama Amor kan je een zwangerschapscursus volgen van 4 bijeenkomsten in groepsverband op locatie, waarvan de derde bijeenkomst met de geboortepartner en de vierde bijeenkomst een terugkomdag is na de bevalling.
De volgende onderwerpen zullen tijdens de cursus aan bod komen:
-Verandering van je lichaam tijdens de zwangerschap
-Leren ontspannen/ ontspanningsoefeningen
-Pijn en angst
-Soorten weeën, persen en geboorte
-Verbinden met je kindje
-Kraamperiode
-Ondersteuning van de partner
-Stilstaan bij vragen die er zijn rondom zwangerschap, geboorte en kraamperiode

4 bijenkomsten van 2 uur/ € 150,-
Privé cursus thuis 2 x 2 uur € 350,- *

*Reis- en parkeerkosten zijn niet in de prijs meegerekend.

Eendaagse bevalcursus

Een eendaagse bevalcursus (in groepsverband) is gericht op de bevalling en de periode na de bevalling. Je kunt samen met je geboortepartner komen. Het is een praktische en informatieve cursus van 4 uur waarin je leert wat er met je lichaam gebeurt tijdens de bevalling, hoe je pijn iets kan verlichten door praktische oefeningen en wat je kunt doen om je kindje te helpen dalen. Je leert hoe je af kunt stemmen wat je nodig hebt in je zwangerschap en tijdens de bevalling en hoe je een wensenplan kunt opstellen. Er is ruimte om stil te staan bij de vragen die er zijn gericht op de bevalling of kraamperiode.

Bijeenkomst van 4 uur/ € 115,- 

Massages 

Zwangerschap is een periode met veel veranderingen in het lichaam. 
Gedachten en gevoelens van jou als moeder hebben invloed op de gezondheid van je kindje. Als je als moeder vredig en ontspannen bent, werkt dit door naar je ongeboren kindje. Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. Zo kan er bijvoorbeeld onzekerheid, spanningen en angst zijn voor de bevalling of zit je als aanstaande moeder gewoon niet lekker in je vel. 
Een massage maakt de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden. 
Zwangerschapsmassage heeft onder meer positieve effecten op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel  jezelf als moeder en je kindje. 


Zwangerschapsmassages

Zwangerschap 
Zilver

 € 185,- /135 min.*

• lichaamsmassage 

• verwarmende thee


Zwangerschap
Goud

 € 225,- /160 min.*

• voetenbad

• lichaamsmassage

• verwarmende thee en lekkernij 


Moxatherapie bij stuitligging

 € 75,- / 75 min.*
• voorgesprek

• voetmassage en Moxa
Moxa kan worden ingezet om de baby te stimuleren te draaien tussen 32-37 weken.