Postpartumbehandelingen

Je bent bevallen en je hebt je kindje in je armen kunnen sluiten. 
De dagen na de bevalling wordt ook wel de kraamweek/kraamperiode genoemd. 
Je wordt hierin vaak ondersteund door de kraamverzorgende en de verloskundige. 
De eerste veertig dagen na de geboorte markeren de periode waarin de moeder heelt en herstelt van de bevalling.  Jij als moeder hebt de tijd nodig om te hechten met je baby, om je baarmoeder, bekken en perineum te laten helen, om de borstvoeding op gang te laten komen, om uit te rusten en weer op kracht te komen. 
Er komt in deze periode behoorlijk wat op je af. Je kunt dit lichamelijk en mentaal goed voelen. Rust, warmte en ondersteuning is in deze periode heel belangrijk. Postpartumbehandelingen kunnen jou helpen bij jouw herstel. 

Postpartummassages 

Buik en perineum 

 € 199,-/ 120 min.*

 • voetenbad
 • vaginaal stoombad
 • helende buikmassage
 • zachte hoofdmassage
 • verwarmende thee 

Borst en schouders

  € 199,-/ 120 min.*

 • voetenbad
 • borstweefsel massage
 • schouder- en hoofdmassage
 • verwarmende thee 

Voeten en rug          

 € 199,-/ 120 min. 

 • voetenbad 
 • herstellende moxa 
 • rugmassage
 • voetmassage
 • verwarmende thee 

Mix & Match bovenstaande behandelingen

 2 sessies voor €379,- *
3 sessies voor €579,- *

Bij alle losse postpartumbehandelingen is het mogelijk om Bellybind (incl. € 75,- borg), Moxa, Yoni steam of Kruidenstempels aan toe te voegen voor € 50,- per onderdeel. Je kunt dit aangeven bij het boeken van een sessie. Het is ook mogelijk om een losse sessie naar wens samen te stellen. Er zal samen met jou gekeken worden naar wat voor jou passend is. 

Het volledige lichaam

Postpartum zilver

 € 249,- /155 min.*

• voorgesprek

• lichaamsmassage 

• verwarmende thee

Postpartum goud  

 € 299,- /185 min.*

• voetenbad

• lichaamsmassage 

• herstellende moxa

• verwarmende thee 

3 postpartum sessies

• 3 x zilver voor € 729,-*

• 3 x goud voor € 879,-*


Kruidenstempels

De combinatie van warmte, heerlijk geurende kruiden en massages zorgen voor een zeer complete ontspannende ervaring. Kruidenstempels hebben veel positieve effecten.
Het zorgt onder andere voor een snelle en diepe ontspanning, het verbeteren van de bloedsomloop, ontspanning van de spieren, verlichting van stress, verzachting van pijn en het kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering. In de kruidenstempels zitten verschillende kruiden die bijdragen aan je herstel in de kraamperiode, maar ook voor specifieke klachten als vermoeidheid of spier- en gewrichtspijn. 

Bij Mama Amor kan je een kruidenstempelmassage aan huis boeken.
Volledige lichaamsmassage inclusief kruidenstempels  € 249,- /155 min.*

Welkom Mama Ceremonie

De Welkom Mama Ceremonie is een mooie behandeling om op een bijzondere, warme, liefdevolle manier een overgang te maken naar het moederschap. Tijdens de behandeling is er ruimte om je bevalverhaal te delen. Er zal oprecht naar jou geluisterd worden. Er wordt goed voor je gezorgd. Je wordt als moeder bewonderd en gekoesterd. 

Welkom Mama Ceremonie
Je krijgt een voetenbad, vaginaal stomen en een volledige lichaamsmassage. Er wordt naar jou bevalverhaal geluisterd of waar je op dat moment behoefte aan hebt.  Ik ben er voor jou! Er wordt iets lekkers voor je meegenomen om te eten en te drinken. Je wordt ingewikkeld met doeken en er is een speciaal moment met wensen voor het moederschap. 
Je kunt deze behandeling ook boeken wanneer je al meerdere kinderen hebt of na een verliesgeboorte. Wanneer welkom heten en afscheid nemen samenvalt, heeft dit ook een groot impact op je. Lichamelijk en psychisch. De behandeling zal hierop aangepast worden. Ik ben er voor jou.

Je kunt een Welkom Mama Ceremonie voor je bevalling boeken voor in je postpartumperiode (vanaf 2 weken na de bevalling)  maar ook zeker na een jaar nog.

 € 330,- /200 min.* 

Belly binding

Bengkung Belly Binding is een oude Maleisische methode van inbinden van de buik van een pas bevallen vrouw door middel van een lange, smalle lap katoenen stof rondom de heupen, buik en een deel van de ribben. Belly binding helpt jou om te helen na je bevalling.  Het buikbinden is een effectieve manier om te helpen in je  postpartum herstel.
Na de baring kan het zijn dat je een gevoel van leegte in je buik ervaart. Er ontstaat ruimte in je buik. Belly binden helpt bij het terugkomen van je interne organen op hun oorspronkelijke plek. Het zorgt ervoor dat de buikspieren weer naar elkaar toe komen. Je kunt een gevoel van steun ervaren, wat voor veel vrouwen prettig aanvoelt. De leegte die een vrouw na de bevalling kan voelen, wordt op een zachte en liefdevolle manier omhuld. 

 

Moxa

Moxa wordt veel gebruikt in de Chinese geneeskunde. Moxa is een gedroogd kruid.Er wordt gebruikgemaakt van rookvrije Moxa sticks wat geperst en verkoold bijvoet is. 
Moxa werkt in op de energie van je lichaam. De warmte van de stick wordt bij verschillende acupunctuurpunten op  je onderbuik en onderrug gehouden waardoor je buik en rug verwarmd wordt. Volgens de Chinese geneeskunde is het belangrijk om je lichaam, met name de baarmoeder, warm te houden na de bevalling. De Moxa helpt hierbij en zorgt dat je Qi, je levensenergie, weer kan stromen. 

 Yoni steam

Yoni steam is vaginaal stomen. Dit wordt al jaren toegepast in verschillende culturen, werelddelen. Het is een effectieve en duurzame manier om voor jezelf te zorgen en je gezondheid te ondersteunen. Het wordt onder andere ingezet voor vaginale ongemakken en problemen van gynaecologische aard. Maar ook om de verbinding te kunnen maken met je menstruatie en cyclus, je vagina en baarmoeder. Het is een niet-medische manier waar veel vrouwen positieve ervaringen mee hebben. Stomen in de kraamperiode bevorderd het herstel van vaginaal weefsel. Er wordt gebruikgemaakt van een dampende kom met kruiden waar je met een ontbloot onderlichaam bovenop kan hurken of zitten. Dit zorgt voor een diepe ontspanning en helpt ook bij genezing. Alle sessies zijn aan huis.
*Alle tarieven zijn exclusief reis- en parkeerkosten.